Ronald Ház önkéntesek

Jelentkezés a házba

Ismerd meg a Ronald Házak működését!

A miskolci és a budapesti Ház ugyanazon elvek szerint működik. A Házak az Alapító Okiratban meghatározott Gyermekkórházakkal illetve Klinikákkal működnek együtt. A beteg gyermek és az édesanya (édesapa) elhelyezése előjegyzés illetve a házmenedzserrel történő telefonos egyeztetés után történik. A Házakat az Alapítvány mottójának megfelelően – Otthon, távol az otthontól – alakították ki. Az apartmanokban kényelmes ágyak, beépített szekrények, fürdőszoba található. A közös helyiségekben jól felszerelt konyhasarkok hűtőszekrényekkel, mosókonyha – automata mosógépekkel, szárítógéppel, vasalóval és vasalódeszkával és nappali – benne kényelmes ülőgarnitúrák, TV, videó, DVD, rádió, CD-lejátszó, csúszda és egyéb játékok biztosítják a családok számára az otthonos környezetet.
A Ronald Házakban az elhelyezés térítésmentes, az étkezésről, a tisztálkodó szerekről és a takarításról azonban minden család maga gondoskodik. A bejelentkezés és a szálláshely elfoglalása hétköznap 9.00-14.00-ig történik, a Ronald Ház vezetőjével történt előzetes egyeztetést követően. 14 óra után és hétvégén nem tudunk új elhelyezést biztosítani. A Ronald Házban minimálisan eltöltött idő 2 éjszaka. Maximálisan eltöltött idő 30 nap lehet. Ettől a kuratórium engedélyével lehet eltérni. Engedélyezés esetén újabb beutaló szükséges az osztályról. Kijelentkezés hétköznapokon 12.00-ig történik a házmenedzsernél. Szombaton, vasárnap és ünnepnapokon nincs lehetőség új lakók felvételére, vagy kijelentkezésre.

A házban tartózkodás feltételei

A Ronald Házakban a családi apartmanok mellett vannak anyaszállóként működő szobák is, ezekben szobánként három anyukát tudunk egyszerre elszállásolni. Az apartmanok nagy része családi szobaként üzemel. Ezek akkor vehetők igénybe, ha a gyermek állapota megengedi, hogy elhagyja a kórházi osztályt, és az anyukával együtt a Házban lakjon. Ez a döntés a kezelőorvos hatáskörébe tartozik. Családi szoba esetén az apuka is beköltözhet, és előzetes egyeztetés után péntek délután 16.00-tól hétfő reggel 8.00-ig maradhat a családi szobában. Látogatóként minden nap a Házban lehet, és a nappaliban tartózkodhat a gyermekkel este 20.30-ig.
Anyaszállón lévő anyukák vendéget csak a nappaliban fogadhatnak, de látogatók csak 20.30-ig maradhatnak a Házban. Családi szobában történő elhelyezés esetén, ha a gyermek állapota 2-3 napnál hosszabb kórházi ellátást tesz szükségessé, azt anyukának és az osztálynak is jelezni kell a Ház felé. Ebben az esetben az anyukát átmenetileg anyaszállós szobában helyezzük el, de a gyermek állapotának javulása esetén természetesen van mód az újbóli családi szobába történő elhelyezésre. A Ház szabályainak megszegése azonnali, végleges kizárást von maga után.

Hogy lehet a Ronald Ház lakójává válni?

Az Alapítvány azért hozta létre az apartman házakat, hogy segítse azokat a családokat, akiknek a gyermeke a lakóhelyüktől távol eső városban hosszan tartó kórházi kezelésen vesz részt, és megkímélje őket a mindennapos hosszú utazástól, az azzal járó megterheléstől. Ezért a házakban azon családok kaphatnak elhelyezést, akik a budapesti kórháztól 30 km-nél, Miskolctól pedig legalább 20 km-nél nagyobb távolságra laknak. A családok Ronald Házban történő elhelyezése teljesen ingyenes, az ellátás azonban önellátó. A miskolci és a budapesti Ronald Ház ugyanazon elvek szerint működik. A Házak az Alapító Okiratban meghatározott gyermekkórházakkal, illetve klinikákkal működnek együtt.
Az elhelyezés előjegyzés, illetve a házmenedzserrel történő telefonos egyeztetés alapján történik. A családok a kezelőorvos aláírásával és pecsétjével ellátott, speciálisan a Házak számára készített beutalóval (Budapest, Miskolc) foglalhatják el az apartmant. A beutalót az a kórházi osztály adja ki, ahol a gyermek kezelése illetve vizsgálata folyik. A beutalót orvosi körpecséttel is el kell látni. A bejelentkezés csak érvényes beutalóval lehetséges a házmenedzsernél, aki ismerteti a szülőkkel a házszabályokat (Budapest, Miskolc) beköltözéskor, átadja az apartman kulcsát és a tiszta ágyneműt.

Kórházi koordinátorok

A Házakkal való kapcsolatfelvételben, a bejelentkezésben a kórházi koordinátorok nyújtanak segítséget.
Miskolcon a GYEK (Gyermek Egészségügyi Központ) osztályvezető főnővérei veszik fel a segítségre szoruló családok igényeit
Budapesten Búzás Erika, az I. számú Gyermekklinika 3-as csecsemőosztályának főnővére veszi fel az igényeket. (Telefonos elérhetőség: 06-1-459-1500 / 52755)

Nézz körül nálunk!