Jelentkezés

Ismerd meg a Ronald Házak működését!

A miskolci és a budapesti Ház ugyanazon elvek szerint működik. A Házak az Alapító Okiratban meghatározott Gyermekkórházakkal, illetve Klinikákkal működnek együtt. A beteg gyermek és az édesanya (édesapa) elhelyezése előjegyzés, illetve a házmenedzserrel történő telefonos egyeztetés után történik. A Házakat az Alapítvány mottójának megfelelően – otthon, távol az otthontól – alakították ki. Az apartmanokban kényelmes ágyak, beépített szekrények, fürdőszoba található. A közös helyiségekben jól felszerelt konyhasarkok hűtőszekrényekkel, mosókonyha – automata mosógépekkel, szárítógéppel, vasalóval és vasalódeszkával és nappali – benne kényelmes ülőgarnitúrák, TV, videó, DVD, rádió, CD-lejátszó, csúszda és egyéb játékok biztosítják a családok számára az otthonos környezetet.

A Ronald Házakban az elhelyezés térítésmentes, az étkezésről, a tisztálkodó szerekről és a takarításról azonban minden család maga gondoskodik. A bejelentkezés és a szálláshely elfoglalása hétköznap 9.00-16.00-ig történik, a Ronald Ház vezetőjével történt előzetes egyeztetést követően. A Ronald Házban minimálisan eltöltött idő 2 éjszaka. Maximálisan eltöltött idő 30 nap lehet. Engedélyezés esetén újabb beutaló szükséges az osztályról. Kijelentkezés hétköznapokon 16.00-ig történik a házmenedzsernél.

A házban tartózkodás feltételei

Az apartmanok nagy része családi szobaként üzemel. Ezek akkor vehetők igénybe, ha a gyermek állapota megengedi, hogy elhagyja a kórházi osztályt, és szülőjével vagy egyedi esetekben családjával együtt lakjon a Házban. Ez a döntés a kezelőorvos hatáskörébe tartozik.

A Ronald Házakban a családi apartmanok mellett rendelkezésre állnak anyaszállóként működő szobák is abban az esetben, amikor a gyermek nem hagyhatja el a kórházi osztályt.

Jelenleg a Ház lakói vendéget csak a nappaliban fogadhatnak, maximum 1 főt családonként, 9:00-18:00 óra között. A jövőben ez a kórházi szabályok és a járványhelyzet változásával a fokozatosság elve mentén módosulhat.

A szobákban és az emeleten csak a Nyilvántartásban szereplők tartózkodhatnak. A bejelentkezéskor ismertetett házszabály megszegése azonnali és végleges kizárást von maga után.

Hogy lehet a Ronald Ház lakójává válni?

Az Alapítvány azért hozta létre az apartman házakat, hogy segítse azokat a családokat, akiknek a gyermeke a lakóhelyüktől távol eső városban hosszan tartó kórházi kezelésen vesz részt, és megkímélje őket a mindennapos hosszú utazástól, az azzal járó megterheléstől. Ezért a házakban azon családok kaphatnak elhelyezést, akik a budapesti kórháztól 30 km-nél nagyobb távolságra laknak, illetve – Miskolci Ház esetén – akik nem miskolci lakóhellyel rendelkeznek. Nappali használat igénybevétele esetén a miskolci lakóhellyel rendelkező családok is jelentkezhetnek. A családok Ronald Házban történő elhelyezése teljesen ingyenes, az ellátás azonban önellátó. A miskolci és a budapesti Ronald Ház ugyanazon elvek szerint működik. A Házak az Alapító Okiratban meghatározott gyermekkórházakkal, illetve klinikákkal működnek együtt.

Az elhelyezés előjegyzés, illetve a házmenedzserrel történő telefonos egyeztetés alapján történik. A családok a kezelőorvos aláírásával és pecsétjével ellátott, speciálisan a Házak számára készített beutalóval foglalhatják el az apartmant. A beutalót az a kórházi osztály adja ki, ahol a gyermek kezelése, illetve vizsgálata folyik. A beutalót orvosi körpecséttel is el kell látni. A bejelentkezés csak érvényes beutalóval lehetséges a házmenedzsernél, aki ismerteti a szülőkkel a házszabályokat (BudapestMiskolc) beköltözéskor, átadja az apartman kulcsát és a tiszta ágyneműt.

Kórházi koordinátorok

A Házakkal való kapcsolatfelvételben, a bejelentkezésben a kórházi koordinátorok nyújtanak segítséget.

Miskolcon a beköltözéshez szükséges beutalót minden jelentkező részére:
Bátori Andrea adja ki (GYEK 1. emelet);

Újszülött Intenzív Osztályról történő jelentkezés esetén:
Szabó Jánosné (Sebészeti Tömb 2. emelet).

Budapesten a beküldő osztályok főnővérei veszik fel a segítségre szoruló családok igényeit.

a II. Tűzoltó utcai Gyermekklinikán:
Szabó Angelika (+361/4591500/52869 mellék);

a GOKVI Kardiológián:
Veres Erzsébet (+3670/3820292);

a Heim Pál kórházban:
Mants Sándorné (+3630/4807968).