Jelentkezés a Családközpontba

Ismerd meg a Családközpont működését!

A Családközpont 2022 nyarán nyitotta meg kapuit a debreceni Gyermekklinika tetőterében, ami nappali ellátás keretében, térítésmentesen segíti mind a kórházban fekvő gyermekeket, mind a kísérőiket abban, hogy a kezelések közötti időben kiszakadhassanak a kórházi környezetből, és kényelmes körülmények között  felfrissüljenek. A Családközpontot az Alapítvány mottójának megfelelően – otthon, távol az otthontól – hozták létre. A 120 m2-es, nappali jellegű közösségi térben teakonyha, étkező, játszókuckó, könyvsarok, kényelmes kanapéval, fotelekkel és televízióval felszerelt pihenőrész, elvonulásra alkalmas csendes szoba, babzsákokkal berendezett galéria, fürdő- és mosószoba került kialakításra. Központunk a funkcionális lehetőségek mellett igyekszik a családok kórházi mindennapjait megkönnyíteni a pihenés megtámogatásával, játék- és programkínálattal, továbbá abban is segítséget tud nyújtani, hogy a betegség miatt kettészakadt családok újra találkozhassanak minőségi időt töltve együtt.

A Családközpontban való tartózkodás feltételei

A Családközpontban a mindenkori klinikai szabályozások érvényesek. A központ területén kizárólag fertőzésmentes személy tartózkodhat. A 18. év alatti gyermekek szülő/törvényes képviselő jelenlétében vehetik igénybe a szolgáltatásokat. A kísérő szülőn kívül egy gyermek két látogatót fogadhat. A beérkező szülő/törvényes képviselő vállalja a felelősséget a gyermekéért és a látogatóiért. A Családközpont által biztosított eszközöket a látogató rendeltetésszerűen használja, abban kárt nem okoz. Használat után olyan állapotban hagyja, amilyenben átvette. Mivel a Családközpont nem klinikai környezet, így semmilyen orvosi konzultációt, kezelést nem tesz lehetővé.


Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek: 10:00 – 19.00
Szombat -Vasárnap: 9:00 – 14:00

A Családközpontba való jelentkezés feltételei

Családközpont szolgáltatásainak igénybe vételéhez kitöltött beutaló lap szükséges, amit a kórházi osztályokon, illetve a Családközpont munkatársaitól lehet kérvényezni.

Kórházi koordinátor

Vattay Györgyné – klinikai vezető ápoló


DE Klinikai Központ, Gyermekgyógyászati Klinika
Telefonszám: 52/411-71, 55400 mellék
Közvetlen telefonszám: 52/255-603
E-mail cím: vattai.gyorgyne@med.unideb.hu
Cím: 4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98.