Budapesti Ronald Ház

Jótékony kezek munkája

A budapesti Ronald Ház a világon kétszázadikként, Közép-Kelet-Európában pedig elsőként, 1999 őszén nyitotta meg kapuit a VIII. kerületi Apáthy István utcában, az Önkormányzat által adományozott 703 négyzetméteres telken, számos kórház és gyermekklinika közelében. A ház kezdetben hét, egyenként négy családtag befogadására alkalmas lakrészből állt, majd két évvel később kibővítettük, így ma már húsz családnak nyújt otthont, távol az otthontól.
A Ronald Házat a gyermekek és családtagjaik igényeinek megfelelően alakítottuk ki: a funkcionális terek mellett társalgó és játszóhelyiség teszi otthonossá az épületeket. Célunk az, hogy házaink a béke szigetét jelentsék az ott lakóknak: a közös helyiségekben a gyerekek a betegségükről megfeledkezve, felszabadultan játszhatnak együtt a többi kis lakóval, a barátságos környezetben hamar feloldódhatnak, a kezelések közötti időt pedig az anyukájukkal, apukájukkal valamint a testvéreikkel közösen tölthetik el.

A ház vezetője: Nagyné Bayerle Andrea, házmenedzser

nagyne-andrea

1999-ben, a ház nyitása óta látom el a házmenedzseri feladatokat, nagyon szeretem a munkámat. Évekig dolgoztam laborasszisztensként, tíz éven át balatoni gyerektáborokban védőnőként, de tanítottam egészségügyi tárgyakat egy háziasszonyképző iskolában is.
Szerencsésnek érzem magam, hiszen mindennap látom, érzem, mennyire sokat jelent a családoknak az a segítség, amit a Ronald Házak nyújtanak. Érzem, hogy jó helyen vagyok, fontos amit teszek, és folyamatosan ebben erősítenek meg azok a visszajelzések, amelyeket a gyerekektől és a szüleiktől kapok. A jövőben is arra fogok törekedni, hogy a budapesti házban lakó gyerekek és családok életét ebben a nehéz időszakban megkönnyítsem, és szeretettel, emberséggel álljak mellettük, amikor szükségük van rám.

Olvasd el legfrissebb blogbejegyzéseinket!

Csoportkép

Együttműködés indult a Magyar Tenisz Szövetséggel

A Women’s Tennis Association (WTA) a legnagyobb női professzionális sportszervezet több mint, 2500 sportolót fog össze közel 100 nemzetből. A 2017-es WTA naptár 55 versenyt ölel fel a négy Grand Slam tornán felül, 31 különböző országban. Erre a térképre került

Részletek
Egy szekrénysor aminek a teteje tele van plüss állatokkal

Közös összefogással újult meg a budapesti Ronald Ház

A támogatók nagylelkűségének köszönhetően válhatott még otthonosabbá a budapesti Ronald Ház. A nagyszabású felújítás a vállalati támogatók, az idei Tour de Balaton kerékpártúrán résztvevő alapítványi követek, és a McDonald’s éttermekben található perselyek révén az étteremhálózat vendégei által felajánlott adományok segítségével

Részletek
Nézz körül nálunk!