Miskolci Ronald Ház

A második otthon, távol az otthontól...

A McDonald’s étteremlánc jótékonysági rendezvényeiből befolyt rekordösszegű támogatásoknak köszönhetően 2004 őszén nyitottuk meg a miskolci Gyermek Egészségügyi Központ területén második Ronald Házunkat. Jelenleg 12 családnak nyújt otthont a miskolci ház, a jövőben szintenként további négy-négy lakóterület kialakítására van lehetőség. A házhoz több száz négyzetméteres kert is tartozik, ahol a gyermekek biztonságban játszhatnak és közös sütésre-főzésre is van lehetőség.
 
A budapesti házhoz hasonlóan a miskolci Ronald Házat is alapítványunk mottójának – Otthon, távol az otthontól – megfelelően alakítottuk ki. Az apartmanokban kényelmes ágyak, beépített szekrények, fürdőszoba várja a családokat, a közös helyiségekben jól felszerelt konyhasarkok, automata mosógépekkel, szárítógéppel, vasalóval és vasalódeszkával felszerelt mosókonyha és kényelmes ülőgarnitúrával ellátott nappali, TV, videó, DVD- és CD-lejátszó, rádió, csúszda és sok-sok játék biztosítja az otthonos környezetet.

Hojnyák Dalma
házmenedzser

2018-ban csatlakoztam a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány családjához, s ez idő alatt én is családtaggá váltam.
A miskolci Ronald Házban megforduló több száz gyermek, szülő családtagjává, akik nálunk töltöttek hosszabb vagy rövidebb időszakot életük talán legnehezebb szakaszában.

Elsődleges feladatomnak mindig is azt tartottam, hogy a Ronald házba belépve gyerekek és felnőttek is egy olyan közegben találják magukat, amely megnyugtató, barátságos. Hiszen mindannyian tudjuk, mennyit jelent egy biztos bázis. A kórházi közegből kiszakadni vágyó gyermekeknek, a hősiesen kitartó szülőknek, családtagoknak és az újonnan édesanyaként helyt álló lakóinknak – és ezáltal kisbabáiknak – nyújtunk miskolci csapatommal segítő kezet. Átmeneti otthont biztosítunk, távol az otthontól. A gyermekeknek szükségük van a szüleikre, a Ronald ház pedig megadja azt a lehetőséget, hogy még több időt együtt tölthessenek, elősegítve a mihamarabbi gyógyulást.

Boldogsággal tölt el, mikor hónapokkal vagy évekkel később eszébe jutok valamelyik régi lakónknak, és külön öröm, hogy a miskolci Ronald Házban dolgozó munkatársakra, önkéntesekre is mindig jó szívvel, szeretettel emlékeznek az egykor nálunk megszállt családok.

Leib Ingrid
házmenedzser-helyettes

2022 januárja óta dolgozom házmenedzser-helyettesként a miskolci Ronald Házban, ahova minden egyes nap örömmel lépek be. Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy olyan helyen dolgozhatok ahol egy jó ügyért fogunk össze. Hiszen mindig is fontosnak tartottam az emberi kapcsolatokat valamint azt, hogy képesek legyünk támogatni egymást a nehéz időkben.
Ez a munka több mint egy egyszerű segítségnyújtás, mert lehetőséget ad, hogy pozitív változásokat segítsek elő. Küldetésem, hogy a családok bizalommal fordulhassanak hozzám és egy támogató, biztonságos környezetet teremtsek, amelynek segítségével könnyebben megbirkózhatnak a mindennapok kihívásaival. A munkám során rengeteg szép emlékkel gazdagodtam már, ami semmi máshoz nem hasonlítható. Ez az érzés, ami mindig motivál, hogy újra és újra jelen legyek a családok életében, és amiben csak lehet, segítsem őket. 

Nézz körül nálunk

Olvasd el legfrissebb blogbejegyzéseinket!

Gyermeknap a miskolci Ronald Házban

Június 5- én színes dekorációval, lufikkal, szélforgókkal köszöntötték a gyermekeket a miskolci Ronald Házban gyermeknap alkalmából. A rendezvényt a Miskolci Csodamalom Bábszínház jóvoltából, A kiskakas

Elolvasom »

Gyermeknap a miskolci Ronald Házban

Június 5- én színes dekorációval, lufikkal, szélforgókkal köszöntötték a gyermekeket a miskolci Ronald Házban gyermeknap alkalmából. A rendezvényt a Miskolci Csodamalom Bábszínház jóvoltából, A kiskakas

Elolvasom »