Budapest önkéntes

Ilona 2019 októbere óta önkéntes a budapesti Ronald Házban.

Németországban nőtt fel, ahol erős hagyománya van az önkéntességnek, ott szívta magába ezt a szellemiséget.

Különös és kalandos élettörténete alatt számtalan országban élt, ahol mindig megtalálta a módját, hogy segítsen. Cserkészkedett, segített időseknek, dolgozott hajléktalanszállón is. Amikor nemrégiben hazaköltözött, úgy gondolta, itthon is szeretne segíteni.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványról az Instagramon hallott, rögtön meg is kereste a magyarországi házakat. Még aznap írt egy e-mailt, és a következő héttől kezdve állandó önkéntese lett az Alapítványnak. „Ablakot pucolok, mosogatok, játszom a gyerekekkel vagy lelki támasz vagyok a szülőknek. Amire csak szükség van – mondja Ilona. Lelkileg is nagyon feltölt és annyi energiát ad! Könyvelőként dolgozom, ahol viszonylag keveset kommunikálok emberekkel, ezért nagyon jó, amikor egy hosszú nap után idejövök és erőt merítek a gyerekekből.  A gyerekek és a szülők mellett Ilona a házmenedzserekkel is hamar megtalálta a közös hangot. „Szerintem mindenkinek egy ilyen helyen kellene valamennyi időt önkénteskedni, mert ez hozzájárul a személyiségfejlődéshez is”- teszi hozzá. Nagyon introvertált ember vagyok, de amikor ide jövök, itt meg tudok nyílni.

A gyerekek és a szülők mellett Ilona a házmenedzserekkel is hamar megtalálta a közös hangot. „Szerintem mindenkinek egy ilyen helyen kellene valamennyi időt önkénteskedni, mert ez hozzájárul a személyiségfejlődéshez is”- teszi hozzá.