Egy százalék

Nyilatkozz személyi jövedelemadód 1%-áról!

Nyilatkozz személyi jövedelemadód 1%-áról

Támogasd adód 1%-ával a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványt, hogy a beteg gyermekek családjuk körében gyógyulhassanak.
Adószám: 18048353-1-43

Tamogatas

Kérjük, támogasd Te is a hazai Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány munkáját, hogy a beteg gyermekek a kórházi kezelésük ideje alatt otthonos körülmények között, családjuk körében gyógyulhassanak!

2024-ben is lehetőség van arra, hogy az állam felé befizetendő adó 1+1%-áról rendelkezzünk, nyilatkozzunk.

 1. a) Az első 1 % regisztrált civil szervezetekrészére,
 2. b) a második 1 % pedig technikai számmal rendelkezőbevett egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat technikai számára adható.

A Ronald Házakat és a Ronald McDonald Családközpontot üzemeltető Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány minden támogatást, így az adó 1% felajánlást is a hazai missziójának bővítéséhez, fejlesztéséhez használ fel.
Kérjük, támogasd Te is a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány hazai tagozatának munkáját, hogy a beteg gyermekek a kórházi kezelésük ideje alatt otthonos körülmények között, családjuk körében gyógyulhassanak!

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány adószáma: 18048353-1-43

Hogyan ajánlható fel az 1+1%?

Magánszemélyek

 1. a) Elektronikusan, amennyiben rendelkeztek elektronikus tárhellyel:
 • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
 • az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 23EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.
 1. b) Papír alapon, nyomtatott formában postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain május 22-ig személyesen, illetve meghatalmazott útján:
 • a személyi jövedelemadó bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
 • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
 • a 23EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon,
 • amennyiben a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2024. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

Fontos, hogy Diák munkavállalók is rendelkezhetnek az 1+1%-ról a 23EGYSZA jelű nyilatkozat kitöltésével.  A kitöltött nyilatkozatot papír alapon, postán vagy személyesen, illetve ügyfélkapun keresztül elektronikusan küldhetitek el a lakhely szerint illetékes NAV-kirendeltségnek 2024. május 21-ig.

Egyéni vállalkozók

 1. a) Elektronikusan
 • az adóbevallás részeként, a 23EGYSZA nyilatkozat kitöltésével 2024. május 21-ig.
 • ügyfélkapu regisztráció birtokában a NAV e-szja oldalán 2024. május 21-ig.
 1. b) Papír alapon, nyomtatott formában postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen:

Köszönjük támogatásod!

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülj az alapítvánnyal kapcsolatos hírekről, aktualitásokról és családjaink inspiráló történeteiről.