Miskolci Jegesmedvék csoportkép

Dobj egy macit – az Újpest ellen

A Jegesmedvék jótékony macidobálása

Dobj egy macit – az Újpest ellen

A Jegesmedvék jótékony macidobálása

A Jegesmedvék ismét megtartják a már hagyományos jótékonysági macidobálást. Az Újpest elleni november 18-i meccsen újra repülhetnek a plüssállatok az első hazai gólnál.

Magyarországon a Miskolci Jegesmedvék honosították meg a Tedd Bear Toss, azaz Dobj egy macit! akciót, még 2009 februárjában. A kezdeményezés nagyon népszerűvé vált, sok más klub és sportág vette át tőlük. Természetesen ezt a hagyományt idén is folytatja a klub, így az Újpest elleni november 18-i, keddi meccsen immár hatodik alkalommal repülhetnek a plüssállatok a jégre az első hazai gólnál.

A macidobálás „szabályai” mindenben azonosak lesznek az előzőekkel – tájékoztatott a klub. A plüssállatok bedobása az első hazai gól pillanatában, vagy esetleges gól nélküli eredmény esetén a találkozó legvégén, az utolsó sípszó elhangzásakor történik. Felhívták arra a figyelmet, hogy a plüssállatkának nem kell feltétlenül mackónak lennie, és az sem baj, ha nem új. Fontos viszont, hogy ha valaki nem új plüssállatkát hoz, akkor csak olyan állapotút hozzon, aminek szerinte egy gyerek örülne, amikor megkapja.

– Bízunk benne, hogy nem marad hazai gól nélkül a keddi meccs sem, de mivel a jótékonyság nem góltól függ, akkor is szeretnénk megajándékozni a gyerekeket, ha esetleg nem születik hazai találat – hangsúlyozták.

Az elmúlt években több mint ötezer játékot gyűjtöttek össze, amiket a klub a Ronald Mcdonald Háznak ajánlott fel, és így lesz ez most is. Idén természetesen az a cél, hogy ezt a számot jelentősen növeljék, és a játékokka

Forrás: www.minap.hu