Ronald ház szoba

Virtuális séta a Ronald Házakban

Tekints be hozzánk és nézz körül a házainkban!

Virtuális séta a Ronald Házakban

Tekints be hozzánk és nézz körül a házainkban!

Nézz körül Te is nálunk! Most virtuális sétánkon bejárhatod mind a budapesti, mind a miskolci házat, valamint a Pécsett kialakított szobáinkba is benézhetsz! Hálásak vagyunk a McDonald’s támogatásával létrejött fotózásnak és fejlesztésnek, hogy most már körbe tudunk vezetni Titeket a Ronald Ház épületeiben. Kattints ide és járd körbe a szobáinkat, közös tereinket!

A budapesti Ronald Ház 1999 őszén nyitotta meg kapuit és ma már 20 apartmannal várja a családokat. A gyermekek és családtagjaik igényeinek megfelelően kialakított házat a funkcionális terek és zuhanyzós apartmanok mellett társalgó, játszó- és tornaszoba teszik otthonossá. A barátságos légkörben könnyebben feloldódhatnak a gyermekek és szüleik, a közös programok, játékok és beszélgetések megkönnyítik az otthontól való távollétet, ezzel is segítve a gyógyulási folyamatot.

A McDonald’s jótékonysági rendezvényeiből befolyt támogatásoknak köszönhetően 2004 őszén a miskolci Gyermek Egészségügyi Központ területén 12 apartmannal nyílt meg a második Ronald Ház. Ezt a házat is úgy alakítottuk ki, hogy az otthonos környezetben a gyermekek a közös játék és családi együttlét idejére megfeledkezhessenek a betegségükről. A közös helyiségekben jól felszerelt konyhasarkok, mosókonyha, tágas nappali és sok-sok játék biztosítja a pihenést és feltöltődést. A házhoz több száz négyzetméteres kert is tartozik, ahol a gyermekek a friss levegőn, biztonságban játszhatnak.

Magyarországon először Pécsett, a Gyermekgyógyászati Klinikán létesítettünk 2 alapítványi családi szobát, amely négy gyermek és az őket kísérő négy szülő részére a kórházi osztályon belül biztosít elhelyezést a kezelések idejére. A szülők így a kórházi tartózkodás idején otthonos, komfortos körülmények között folyamatosan a gyermekük mellett lehetnek.

A McDonald’s éttermeiben január 31-én minden rendelést Happy Meal dobozba csomagoltak, ami a Ronald Házban lakók köszönőüzenetét tartalmazta.