Két kisfiú ahogy mosolyogva a kamerába néz

Segítő árverés futball legendák labdáira

Épülnek a pécsi Ronald szobák

Segítő árverés futball legendák labdáira

Épülnek a pécsi Ronald szobák

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány a miskolci és a budapesti Ronald Házak után Pécsett, a Gyermekklinika épületén belül két Ronald szoba létrehozásával igyekszik enyhíteni a beteg gyermekek és szüleik terheit a legnehezebb időszak alatt. A Pécsi Gyermekklinika területén kialakításra váró két családi szobában négy édesanya lehet kényelmesen együtt a gyermekével a kórházi kezelés ideje alatt. Az építkezés május elején kezdődött és a szobákat várhatóan július közepén adják majd át. Ahhoz azonban, hogy ezekbe a szobákba bútorok is kerüljenek, az alapítványnak további segítségre van szüksége, ezért futball legendák közreműködésével most egy különleges gyűjtőakcióba kezdtek.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány több évtizeddel ezelőtt Amerikából indult útjára, és azóta minden évben több ezer beteg gyermeknek és családtagjaiknak nyújt segítséget világszerte. Az alapítvány a világ számos pontján megtalálható Ronald McDonald Házakban olyan családok számára biztosít otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át. A hazai alapítvány 1994 óta segít magyar családokon, 1999 óta Budapesten, 2004 óta pedig már Miskolcon is működtet Ronald Házakat. Fennállása óta több mint 7500 családnak nyújtott otthont, távol az otthontól.

Annak érdekében, hogy küldetéséhez híven az alapítvány a jövőben Pécsett is segíteni tudja a rászoruló családokat, most a Magyar Labdarugó Szövetség segítségével a legnagyobb magyar focibajnokok aláírásaival ellátott futball labdákat kínálja árverésre. A jó ügy érdekében olyan legendák is a labdákra írták kézjegyüket mint Nyilasi Tibor, Mészöly Kálmán, vagy Dunai Antal.

„A 21. századi gyógyításban alapkövetelmény, hogy az anya, vagy a család más tagjai együtt lehessenek a gyermekkel a kezelések során – mondta el dr. Molnár Dénes, a Pécsi Gyermekklinika igazgatója. – Ebben a fontos feladatban segít klinikánknak a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány. Az anyai szeretet nagyban segíti az ápolást, és – ami ennél is fontosabb – előmozdítja a gyógyulást. Komoly előrelépés ez a két szoba a Pécsi Gyermekklinika életében.”
Az árverés a Vaterán keresztül zajlik és az alábbi linken érhető el:
www.vatera.hu/listings/index.php?us=RonaldMcDonald

Az alapítvány azt reméli, hogy minél többen indulnak majd a licitáláson ezekért a nem mindennapi emléktárgyakért.

Forrás: mmonline.hu