egy csapat felemelt kézzel a integet

Nagyköveteink végigtekertek a McDonald’s BringaMánia Tour de Balatonon

Köszönjük bringás nagyköveteinknek az adománygyűjtést!

Nagyköveteink végigtekertek a McDonald’s BringaMánia Tour de Balatonon

Köszönjük bringás nagyköveteinknek az adománygyűjtést!

Ismét „teltházzal” zajlott az ország legnagyobb kerékpáros túrája a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton. A „magyar tenger” bringaútjainak összesen háromezer bringás vágott neki. Az általuk közösen megtett táv – közel 393.000 kilométer – akár a Holdig való eltekerésre, vagy a Föld tízszeri megkerülésére is elegendő lenne.

A túrán idén is indultak jótékony bringások is. Alapítványunk javára közel 5 millió forint adomány gyűlt össze! Az idei évben felajánlott összeg a két Ronald Ház klimatizálásának költségeit segít majd fedezni, így még komfortosabbá tehetjük a házban lakó gyermekek és családjaik mindennapjait. Nagyon köszönjük minden követünknek és támogatónknak, hogy hozzájárultak a kitűzött célunk eléréséhez!

Az alapítvány az általa fenntartott 2 hazai Ronald McDonald Házában és a pécsi Ronald Szobákban olyan családok számára biztosít otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen vesz részt.

A szervezők öt távot is indítottak a pünkösdi hosszú hétvége szombatján, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet. A McDonald’s BringaMánia program és a Tour de Balaton legfőbb célja, hogy a kerékpározást, a sportolást minden korosztály körében népszerűsítse és hogy minél többen élhessék át a közös bringázás élményét. Ezen belül is különösen fontosak a gyermekek, mint a legnyitottabb, és legnagyobb mozgásigényű korosztály, akikkel a biciklizésen keresztül könnyű megszerettetni az aktív életmódot.

A leghosszabb 206 kilométeres Balaton XL, a Balatont teljes egészében megkerülő túra embert próbáló teljesítmény, ennek ellenére a legtöbben, 1230-an idén is ezt a távot választották. Ez a rendezvény történetében rekordnak számít. Emellett évről évre egyre többen indulnak a 168 kilométeres Balaton L túrán is, mely a Balaton nyugati medencéjét kerüli meg.

Azok számára, akik most először próbálkoztak egész napos kerékpártúrával, a szervezők egy 78 kilométeres rövidebb túrát is szerveztek, Balaton M néven. A táv a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton egyik leglátványosabb mozzanatával, többszáz biciklis Szántód és Tihany közötti közös kompátkelésével kezdődött. A Tour de Balaton második legnépszerűbb túráján több mint 1000 biciklis kerülte meg a tó keleti medencéjét. Végül pedig a családokat a 30 kilométeres Balaton S, a legkisebbeket pedig a 6 kilométeres Balaton XS várta. Ezek a távok a kicsik nagyobb biztonsága érdekében vezetett túraként haladtak.

Amíg a túrázók a kilométereket falták, a szervezők a célterületen, a siófoki Újhelyi Strandon masszázzsal, gulyáspartival és tombolával készültek a számukra.