A gyerekek a plüss állatkákkal játszanak

Minden napnak van értelme

A budapesti Ház menedzserének tollából

Minden napnak van értelme

A budapesti Ház menedzserének tollából

15 éve vezetem a budapesti Ronald Házat és őszintén mondom, hogy minden percét élvezem. Vannak nehezebb napok, amelyek lelkileg jobban megviselnek, de egy-egy őszinte gyermekmosoly, a Ház lakóinak pozitív visszajelzése, öröme mindenért kárpótol. Szerencsés vagyok, mert a munkám a hivatásom, úgy érzem, hogy itt, a Házban minden napnak van értelme, minden erőfeszítésnek van eredménye és ez az, ami hajt előre. Csak az lebeg a szemem előtt, hogy amíg a gyermekek és szüleik itt laknak a Házban, próbáljanak meg kikapcsolni és ne a betegségre koncentrálni.

Órákig tudnám sorolni az elmúlt évek emlékeit, a sok programot, amit az önkéntesekkel együtt hétről hétre, napról napra kitalálunk az itt lakóknak. Hihetetlenek ezek a fiatalok, akik nagy örömmel és rendszeresen jönnek hozzánk önkénteskedni és segíteni a gyerekeken és családtagjaikon.

Rendszeresen szervezünk kisebb-nagyobb programokat, sokszor foglalkozunk csak a szülőkkel, hiszen nekik is ugyanúgy szükségük van az odafigyelésre, mint a beteg lurkóknak. Kiscsoportos foglalkozásainkon lehetőséget teremtünk a családtagoknak arra, hogy kibeszéljék magukból a fájdalmukat, bánatukat, a konyhában vagy a kertben rendezett sütéseken-főzéseken pedig mindenki önfeledten élvezi a közös „munka” eredményét. Sosem feledkezünk meg a karácsonyról, a húsvétról és a gyereknapról, sőt, a születésnapokon is igyekszünk meglepetéstortával kedveskedni az ünnepelteknek.

Nem csak mi, az itt dolgozók nyújtunk támaszt az itt lakóknak, hanem a családok is egymásnak. Jó látni, hogy a házon belül szövődött barátságok a házon kívül is folytatódnak. Jól eső érzés az is, mikor a régi lakók szíve visszahúz a házba, és ha csak pár percre is, de beugranak köszönni. Ez mutatja igazán, hogy jól végezzük a munkánkat.

Nagyné B. Andrea

Nézz körül nálunk!