Szeles Mónika

Legyen Öné a kilencszeres Grand Slam győztes dedikált teniszütője!

Szeles Mónika, bajnok teniszezőnőnk, árverésre adta teniszütőjét

Legyen Öné a kilencszeres Grand Slam győztes dedikált teniszütője!

Szeles Mónika, bajnok teniszezőnőnk, árverésre adta teniszütőjét

Április 18-án sikeresen lezárult Szeles Mónika és a Magyar Tenisz Szövetség által felajánlott dedikált teniszütő árverésünk, melynek keretében 115 000 Ft támogatást kapott az alapítványunk.

A Magyar Tenisz Szövetség és az alapítvány magyar tagozata között elindult együttműködés keretében Szeles Mónika, magyar származású kilencszeres Grand Slam győztes teniszezőnő, a Hungarian Ladies Open díjátadóján a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára történő árverésre ajánlotta fel dedikált teniszütőjét. Az alapítvány az aukcióból befolyó bevételt a hazai Ronald Házak működtetésére fordítja.

A RONALD HÁZAKRÓL
1974 óta támogat családokat világszerte a nemzetközi Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány. Az egyes országokban működő helyi szervezetek mindenhol a közösség igényeihez, szükségleteihez igazodó programokkal segítenek a rászoruló családoknak. Missziónk, hogy a betegség nehéz időszakaiban együtt tartsuk a családokat. 1999-ben Budapesten, az I. sz Gyermekklinika szomszédságában nyílt meg az első hazai Ronald McDonald Ház, amely jelenleg 20 apartmannal áll a családok rendelkezésére. 2004-ben Miskolcon, a megyei kórház területén nyílt meg a második hazai Ronald McDonald Ház, amely 12 apartmanban biztosít átmeneti otthont a kis betegeknek és szüleiknek. 2016-ban a Pécsi Gyermekklinika épületében két Ronald családi szobát adtunk át, melyben 4 gyermek tartózkodhat a szülővel együtt a kezelés alatt. A két házban és a szobákban eddig közel 9000 család számára tettük lehetővé, hogy a hosszan elnyúló kórházi kezelések idején a szülők személyes jelenlétükkel segítsék gyermekük gyógyulását.