Egy szekrénysor aminek a teteje tele van plüss állatokkal

Közös összefogással újult meg a budapesti Ronald Ház

Az energiahatékonyság jegyében újult meg a beteg gyerekek második otthona

Közös összefogással újult meg a budapesti Ronald Ház

Az energiahatékonyság jegyében újult meg a beteg gyerekek második otthona

A támogatók nagylelkűségének köszönhetően válhatott még otthonosabbá a budapesti Ronald Ház. A nagyszabású felújítás a vállalati támogatók, az idei Tour de Balaton kerékpártúrán résztvevő alapítványi követek, és a McDonald’s éttermekben található perselyek révén az étteremhálózat vendégei által felajánlott adományok segítségével valósulhatott meg. A budapesti Ronald Ház 17 éves fennállása alatt közel 6000 beteg gyermeknek és családjuknak tudott térítésmentesen otthont biztosítani a nehéz időkben. 

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Magyar Tagozata 1994-ben alakult hazánkban a nemzetközi programhoz kapcsolódva, hogy beteg gyermekeknek és családjaiknak segítségére legyen a betegség nehezebb időszakaiban. A budapesti Ronald Ház 1999 óta biztosít otthoni körülményeket az elhúzódó kórházi kezelések idejére a gyermekeknek és családjaiknak. Ebben a házban, az elmúlt 17 évben eddig közel hatezer család lakhatott térítésmentesen.

Az eszközök, bútorok elhasználódtak az elmúlt években és a ház gazdaságos működéséhez is szükség volt a korszerűsítésre, így az összegyűlt adományoknak köszönhetően idén ősszel megújultak a ház közösségi terei és lakószobái. A májusban megrendezett McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton kerékpártúrán induló alapítványi követek már erre az alkalomra ajánlották fel a verseny alatt gyűjtött adományokat. Rekord összeget, több mint három millió forintot sikerült összegyűjteniük. Ez az alap a McDonald’s éttermekből érkező adományokkal és vállalati partnerek nagy összegű támogatásával egészült ki a közel 4 hétig tartó munkálatok finanszírozására. A felújítás során a festésen kívül energia hatékony világítási rendszert és modern, energiatakarékos háztartási készülékeket kapott a ház.

„Célunk, hogy alapítványunk tevékenysége és küldetése minél szélesebb körben ismertté váljon, mellyel növelni tudjuk támogatóink számát. Nekik köszönhetően bővíteni tudjuk kapacitásunkat és jól felszerelt környezetet tudunk biztosítani a családoknak.”- mondta el Konyári Andrea a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány operatív igazgatója.

A korszerűen felújított ház jelenleg 20 önálló kis apartmannal tudja segíteni a rászoruló családokat. Egy hatalmas közös nappali áll rendelkezésre a bent lakók számára, ahol megismerhetik egymást, megoszthatják tapasztalataikat, játszhatnak, számítógépezhetnek, vagy éppen televíziót nézhetnek. A nappalihoz egy amerikai típusú konyha kapcsolódik, ahol négy főzősarokban készíthetik el a lakók akár speciális étrendhez kapcsolódó ételeiket vagy éppen közösen tarthatnak palacsinta délutánt a gyermekeknek. Három emeleten helyezkednek el az apartmanok, melyek mindegyike külön fürdőszobával  rendelkeznek. A húsz szobából hármat olyan beteg gyermekek édesanyja számára tartanak fent, akiknek a gyermeke 24 órás kórházi ápolásra szorul. Az alapítványnak köszönhetően, így a kórháztól néhány percnyire rendezhetik be ideiglenes otthonukat. Az intézmény negyedik emeletén sportszoba, mosókonyha és egy további kisebb méretű nappali helyezkedik el. A nagylelkű támogatóknak köszönhetően az udvaron pedig korszerű játékokkal várhatják a kicsik a szép időt.

„A felújításnak köszönhetően még otthonosabb körülményeket tudunk biztosítani a beteg gyermekeknek és családjuknak. Ez különösen azon családok számára fontos, akik akár fél vagy egy éven át laknak a Ronald Házban- mondta el Nagyné B. Andrea, aki már 17 év óta menedzseli a budapesti Ronald Házat.