Laura

Igazi menedék a miskolci Ronald Ház

Erika és Laura története

Igazi menedék a miskolci Ronald Ház

Erika és Laura története

A miskolci Roni Ház egyik visszajáró kis vendége Laura és édesanyja Erika. Az ő történetüket olvashatjátok most.

„Szülés közben szívproblémák léptek fel Lauránál, ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy császármetszéssel segítik világra. Hála Istennek a pici szíve teljesen normális, viszont hároméves korától kezdve folyamatosan beteg volt. Egyik antibiotikum kúra után jött a másik és ez az állapot az orrmandula műtétet követően sem változott. Sőt, rosszabb lett. Folyamatos köhögési ingerek, rohamok, befulladások kínozták, sok-sok gyógyszert kapott, mire végre a pulmonológián asztmát diagnosztizáltak nála. Azóta Laura folyamatosan szedi a gyógyszereket és az asztma pipáját is rendszeresen használja, így szerencsére a rohamokat kordában tudjuk tartani.

laura

Nagyon örültünk neki, mikor megtudtuk, hogy a miskolci kórházban klímaterápiára van lehetőség, amely jelentősen javítja az asztmás betegek állapotát: úszás, torna, sószoba vagy barlangterápia a kezelés része. Tiszaújvárosban, közel 50 km-re lakunk Miskolctól, a mindennapi ingázás nagyon megterhelő lett volna, a picit pedig nem szerettem volna éjszakára egyedül hagyni. A Ronald Házról több anyukától is hallottam, akiknek a gyermeke koraszülöttként jött a világra, nem is volt kérdés, hogy mi is Zsuzsához fordulunk.

A miskolci Roni Ház igazi menedéket jelent nekünk, ahol családias, barátságos környezetben lehetünk együtt a kislányommal a kórházi kezelés után. Laura egyedül amiatt nyugszik bele a terápiába, mert nem kell bent aludnia a kórházban és tudja, hogy vele leszek éjjel-nappal. Nagy lelkesedéssel várja a szerdákat, akkor van kézműves-foglalkozás, ami az egyik kedvence. Ezen kívül nagyon szeret rajzolni, színezni. Nagyon érzékeny lelkű kislány, aki nehezen nyílik meg, de Zsuzsiék nagyon segítőkészek, barátságosak.

Nagyon sok kedves, barátságos szülővel találkoztam a Ronald Házban. Egy valami mindannyiunkban közös: mindannyiunk számára a gyermeke egészsége a legfontosabb. A sok nehézség mellett a Roni Ház nagyon nagy segítség, hiszen feledteti a kórházi kezelések kellemetlen pillanatait és igazi otthont biztosít mindenkinek.

Szerencsére évente csak egy hetet kell kórházban töltenie Laurának, ilyenkor, ha lehetőség van rá, mindig igénybe vesszük a Roni Ház szolgálgatását. Köszönet azoknak az embereknek, akik erre lehetőséget teremtettek és akik annyit dolgoznak azért, hogy ez a Ház működhessen.”

Bodnár Erika Novomatics Attila online slot (with image) · joswilliams · Storify – Online Slots