A 3 éves Szofia története

"A Roni Ház a második otthonunk lett!"

A 3 éves Szofia története

"A Roni Ház a második otthonunk lett!"

A kis Szofiáról első ránézésre nem is gondolnánk, hogy minden nap egy küzdelem számára. Mosolygós arcocskával, huncutkodva játszik és szinte elsőre barátkozik mindenkivel. Andrea és kislánya Szofia másodjára vannak a budapesti házban, ez alkalommal már 1 hónapja veszik igénybe az Alapítvány nyújtotta lehetőségeket.

„Szofiát kéthetesen műtötték először veleszületett Hirschsprung-kór miatt, ami a vastagbél veleszületett beidegzési zavara. Hirschsprung-kór miatt az említett bélszakasz nem tudja megfelelően továbbítani tartalmát, és ott az felhalmozódik. Ez folyamatos székelési problémákat és fájdalmakat okoz.

Bár a műtét jól sikerült és akkor azt hittük, hogy nem kell többet jönnünk, de ahogy nőtt, sajnos ismét előjöttek a tünetek, ezért kerültünk Veszprémből ismét ide, Budapestre.
Szerintem a Ronald ház nagyon nagy segítség minden hozzánk hasonló család számára. Amíg csecsemő volt Szofia és a kórházban feküdt, reggel 4 – fél 5 felé már a kórházban voltam és este 10 órakor jöttem vissza, az egész napot mellette töltöttem. Ha megéheztem, csak átszaladtam ide a Roniba és készítettem magamnak valami ennivalót a konyhában. Ilyenkor legtöbbször Andi, a házmenedzser öntötte belém a lelket.

Most már szerencsére mind a ketten itt vagyunk a házban és együtt alszunk. Szofia apukája hét közben dolgozik, de hétvégenként eljön hozzánk és itt alszik. Szofia nővére iskolába jár, de hétvégenként néha ő is jön, ilyenkor a család együtt töltheti az időt, ami nem csak a gyerekeknek fontos, de nekem is jól esik a lelki támogatás.
A kislány egyébként nagyon jól viseli a betegségét. A kezelések és a pocakfájások sajnos megviselik őt is és engem is, de igyekszem mindig éreztetni vele, hogy minden rendben lesz és a nehézségek ellenére pozitív maradni. Olyankor én adok neki erőt, de máskor az ő mosolya ad nekem erőt.

Jó gyerek, nagyon szereti a társaságot, közvetlen, barátságos és szeret játszani a Roni házban lakó többi gyerekkel. Az elmúlt 1 hónapban ez a hely a második otthonunk lett és nagyon hálásak vagyunk minden segítségért és társaságért, amit itt kapunk.”